|  Home  |  Aikido  |  Informatie  |  Nieuws  |  Agenda  | 


-- Morihei Ueshiba, grondlegger Aikido.


 

Informatie

Trainingstijden

Wij bieden trainingen voor volwassenen en kinderen op diverse locaties in Nijmegen en Druten. De lessen voor volwassenen zijn op dinsdag- en donderdagavond, die voor kinderen op woensdagmiddag en vrijdag in de vroege avond. Het precieze schema van tijden:

Dag

Tijd

Leeftijd

Niveau

Locatie

Leraar

Dinsdag

20:30-21:30

Volwassenen
Jeugd 14+

Beginners

Nijmegen-Noord
De Klif

René Habraken


21:30-22:30

Volwassenen

Gevorderden
(vanaf 3e kyu)

Nijmegen-Noord
De Klif

René Habraken

Woensdag

15:45-17:00

Kinderen 7-14

Gemengd

Nijmegen
Dojo Top Judo

Anton de Wit
Corine van Sonsbeek
René Habraken

Donderdag

20:45-22:15

Volwassenen
Jeugd 14+

Gemengd

Nijmegen
Dojo Top Judo

René Habraken

Vrijdag

18:30-19:45

Jeugd 7-14

Gemengd

Druten
De Doorkijk

René Habraken
Anton de Wit
Corine van Sonsbeek

De eerste week van de maand staat voor de volwassenen in principe steeds in het teken van wapentrainingen. We oefenen dan afwisselend met de jo (stok) en de bokken (zwaard).

Hou de pagina Nieuws in de gaten voor incidentele afwijkingen van dit rooster!


Locaties

Waalsprong

Voorzieningenhart De Klif
Pijlpuntstraat 1, Nijmegen-Noord (nieuwbouwwijk Oosterhout)

Grotere kaart weergeven

Nijmegen

Dojo Stichting Top Judo
Nieuwe Dukenburgseweg 21, Nijmegen


Grotere kaart weergeven

Druten

Wijkcentrum De Doorkijk
Langstuk 2, 6651 HZ Druten


ContributiePer kwartaal

Per half jaar

Per jaar

Volwassenen

1 x per week

€ 110,-

€ 205,-

€ 390,-

2 x per week

€ 160,-

€ 275,-

€ 500,-

Studenten

1 x per week

€ 77,-

€ 147,-

€ 275,-

2 x per week

€ 125,-

€ 225,-

€ 410,-

Jeugd
(6 t/m 17 jaar)

1 x per week

€ 57,50

€ 110,-

€ 210,-

2 x per week

€ 92,50

€ 175,-

€ 325,-

Voorwaarden en bepalingen

  • Vakanties. Vakanties en feestdagen zijn verrekend in deze bedragen.
  • Inhalen. Kun je niet naar je wekelijkse les komen maar wil je wel een andere keer inhalen? Dat kan altijd! Lessen die je hebt afgezegd mag je binnen de contributieperiode inhalen door aan te sluiten bij een willekeurig andere les (ook op een andere leslocatie) passend bij je leeftijd en niveau.
  • Restitutie. Omdat betaalde contributie gebruikt wordt voor het reserveren van de zaal, vergoedingen van docenten en reclamemateriaal kan deze niet worden gerestitueerd. Wanneer je denkt (tijdelijk) te moeten stoppen i.v.m. blessures, veranderende roosters, verhuizing, zwangerschap etc., houd er dan rekening mee dat hier geen compensatie voor is en overweeg om slechts een korte periode contributie vooruit te betalen. In overleg is het ook mogelijk om losse lessen te volgen.
  • Opzeggen. Opzegging dient schriftelijk of per e-mail (rene_san@hotmail.com) te gebeuren. De opzegging gaat in aan het einde van de reeds betaalde periode.
  • Bondscontributie. Behalve lesgeld aan onze vereniging betaal je een jaarlijkse bondscontributie aan de Dutch Aikikai Foundation. Deze bedraagt € 25,- voor volwassenen en € 15,- voor jeugd en studenten. Je bent dan meteen verzekerd voor ongevallen op de mat en je kunt tegen gereduceerd tarief stages volgen.


Gradaties en examens

Kinderen
Hoe ver iemand is met Aikido, kun je zien aan de kleur band en slip. Je begint bij de witte band, en door examens te doen klim je langzaam op - via gele, oranje, groene en blauwe band - tot en met de bruine band. (Daarna stroom je door naar de gradaties van volwassen, zie hieronder.)
Ieder half jaar worden bij Aikido Centrum Nijmegen en Druten examens afgenomen voor de jeugd. Hoe gaat dat in z'n werk? En wat moet je kunnen? Dat staat precies uitgelegd in dit document:
    >> Exameneisen Jeugd (PDF)

Volwassenen
Anders dan veel andere budo-sporten, kent Aikido voor volwassenen alleen witte en zwarte banden. Wel bestaan er net als bij andere krijgskunsten allerlei gradaties: kyu-graden (voor de witte band) en dan-graden (voor de zwarte band), waarvoor examen gedaan moet worden. 

Het eerste examen dat de beginnende Aikidoka moet doen is voor de 6e kyu. Vervolgens tellen we terug tot en met de 1e kyu. In onze dojo is het gebruikelijk om vanaf je 3e kyu de hakama te gaan dragen, de traditionele Japanse broekroek. Na de 1e kyu ga je op voor de zwarte band, die gelijk staat aan de 1e dan. Daarna volgen de 2e dan, 3e dan, enzovoort.

In principe vinden er ieder half jaar examens plaats. Echter, hoe hoger je komt, hoe langer de tijd tussen de examens zal zijn. Voor ieder kyu-examen moet je een vaststaand aantal technieken kunnen laten zien. Klik hier om een PDF-document met de precieze exameneisen te downloaden. De kolom "beschrijving" kun je gebruiken om in je eigen woorden een beschrijving te geven van de techniek. Dit om het leren van de Japanse namen die bij de technieken horen te versnellen.

Ook na het behalen van de zwarte band is er binnen de lijn Tissier een gestructureerd traject uitgezet om tot en met de 5e dan te komen. Daarna gaan andere zaken meespelen waarvoor geen standaard exameneisen zijn opgenomen.


Inschrijven

Wil je je aanmelden? Download dan dit inschrijfformulier, print het uit, vul het in, en neem het mee naar de les. Graag tot ziens op de mat!

C o n t a c t

René Habraken
06-44 92 2535
rene@aikidocentrumnijmegen.nl

 

D. A. F.

Aikido Centrum Nijmegen
is aangesloten bij de
Dutch Aikikai Foundation